FAQ

Har min ordre gått igjennom?

Du vil motta en ordrebekreftelse på mail like etter at kjøpet ditt har gått igjennom. Dersom du ikke mottar en ordrebekreftelse innen kort tid kan du sjekke om den har havnet i søppelpost. Det kan også skyldes at du har registrert feil mailadresse. I så fall ber vi deg kontakte oss på så raskt som mulig titze@undorn.com

 

Når blir min bestilling sendt?

Betaler du med kort, sendes varen samme dag eller neste arbeidsdag. Ønsker du å betale offline vil du få tilsendte din faktura på mail. Varen sendes så fort din innbetaling har blitt registrert. Du vil motta en kvittering på mail som bekrefter at varene er på vei.

Hva koster frakt, og hvilke leveringsmetoder tilbyr dere?
Vi har alltid gratis frakt på våre ordre. Vi sender med Posten.

Kan jeg spore pakken min?
Ja, etter at varen har blitt sendt vil du motta en mail med sporingsnummer, slik at du kan følge med på pakken din underveis. Pakken din ankommer nærmeste utleveringssted og du vil motta mail/SMS når den er klar til henting.

Hvor lang er leveringstiden?

Leveringen tar normalt mellom 1-4 arbeidsdager i Oslo og Omegn, men må påberegnes opptil 7 arbeidsdager om du bor andre steder i Norge. I perioder med stor pågang kan leveringstiden være noe lengre. Om du ikke har mottatt pakken din i løpet av 12 dager er du som kunde selv ansvarlig for å kontakte oss. Du er selv ansvarlig for å oppgi riktig mailadresse og telefonnummer ved bestilling.

 

Kan jeg endre min bestilling?

Vi kan endre eller fjerne varer fra din orde om den ikke har rukket og blitt behandlet av vårt lager.
Dersom du ønsker å endre på din ordre ber vi deg om å sende oss en e-post til titze@undorn.com eller ringe 91888867 så raskt som mulig.

 

Kan jeg reservere et produkt?

Nei, dessverre, du kan ikke reservere et produkt. Du må gjennomføre kjøpet for å være sikker.

Vi tar følgende forbehold:

  • Varen kan være utsolgt.

  • Skrivefeil.

  • Avvik kan forekomme, da lageret vårt reguleres elektronisk.

Hvordan er klærne i størrelsen og passform?

Undorns størrelser er normale, mot litt romslig i enkelte styles. Vi lager klær som passer til "normale" kropper.
Ønsker du å forhøre deg om riktig størrelse for deg så ta kontakt. Vi hjelper vi deg gjerne gjennom de forskjellige målene på ønskelig plagg. 

Har dere fysisk butikk?

Ja, velkommen til vår konseptbutikk i Hegdehaugsveien 27B. VI hjelper deg å tilpasse antrekk til din kropp eller reparere ditt plagg fra Undorn.

Har jeg retur og angrerett?

Du har etter forbrukerkjøpsloven full angrerett i 14 dager etter at du har mottatt bestillingen din. Angreretten gjelder selv om varene er på salg. Vedlagt alle bestillinger følger en returguide som vi anbefaler deg å følge. Ved retur må varen være ubrukt og merkelappene må være på.

 

Hvor skal jeg sende min retur?

Lever retur til nærmeste postkontor. Husk alltid å sende pakken med sporing og å få med kvittering fra postkontoret, 
slik at du har bevis på at returen din er sendt.
 Uten sporing kan vi dessverre ikke etterlyse pakken eller tilbakebetale beløpet, 
hvis pakken kommer på avveie. 


​Du er ansvarlig for pakken kommer tilbake til oss når du returnerer varer. Med dette betyr det at du er ansvarlig for pakkens innhold frem til vi mottar returen din.

Returadresse:

UNDORN AS
Hegdehaugsveien 27B
0352 Oslo

Er returen kostnadsfri?

Nei, dessverre, du må selv dekke returkostanden på sporet pakke.

Har dere mottatt min retur?

Du mottar en bekreftelse på mail med det samme vi har behandlet din retur. Vi gjør oppmerksom på at det kan ta opptil 14 dager for oss å motta din retur.

Når kan jeg forvente tilbakebetalingen min?

Du får alltid en bekreftelse fra oss på at din retur er behandlet innen 14 dager etter at varen har blitt returnert. Hvis du hever hele kjøpet, vil du få tilbakebetalt varens verdi innen 4-10 virkedager.

Kan jeg bytte varen(e)?

Dersom du ønsker å bytte størrelse, gi oss gjerne beskjed på titze@undorn.com slik at vi kan sjekke vår varebeholdning og eventuelt holde av produktet til deg.

Ved bytte til en ulik vare ber vi deg legge inn ny bestilling på nettbutikken og vi vil refundere pengene for produktet du returnerer til oss.


Har jeg reklamasjonsrett?

Hvis det er en feil med varen har du reklamasjonsrett i 2 år fra du mottok varen. Dette forutsetter at du gir oss beskjed innen rimelig tid og at du fremlegger kvittering og/eller ordrenummer på at varen er kjøpt hos oss. Reklamasjonsretten bortfaller dersom produktet er unormalt mye brukt eller vasket feil.
Ved reklamasjon sender du mail til kundeservice titze@undorn.com slik at vi får behandlet den

 

Ved en eventuell twist: 

"Ved eventuell twist forsøker vi å løse denne i minnelighet. Vi ønsker at du som kunde alltid skal være fornøyd med både varen og kjøpsopplevelsen hos Undorn.Dersom det ikke lykkes å komme til en enighet, kan du som kjøper ta kontakt med forbrukerrådet for mekling».